Partners

Glastuinbouw gebied Westdorpe

North Sea Port


Partner

North Sea Port

North Sea Port is een grensoverschrijdend havengebied van Vlissingen in Nederland tot Gent in België. Met ruim 9100 ha aan havengebied, investeren ze in de ontwikkeling van het Haven- en Tuinbouwgebied.


www.northseaport.com

Yara Sluiskil


Partner / Leverancier

Yara

Yara Sluiskil is een productievestiging van het Noorse bedrijf Yara International dat wereldwijd in 52 landen vestigingen heeft, haar producten in meer dan 160 landen verkoopt en bijna 17.000 medewerkers heeft. Yara Sluiskil is al sinds 1929 op de huidige locatie in de Kanaalzone Gent-Terneuzen gevestigd en maakt stikstofhoudende kunstmest, industriële chemicaliën en levert CO2 en warmte voor de glastuinbouw in Westdorpe.


www.yara.nl

4Evergreen


Paprika's

4Evergreen

Is in 2013 naar het gebied gekomen en heeft na uitbreidingen nu 52 ha glas om duurzame paprika's te telen.


www.4evergreen.nl


van Adrichem


Tomaten

van Adrichem

Met 60 jaar ervaring en overgedragen van vader op zoons, kwam van Adrichem in 2014 naar Westdorpe om duurzame tomaten te telen, ze bezitten over 34 ha glas, verdeeld over twee locaties Westdorpe en Steenbergen. 


www.vanadrichemkwekerijen.nl

Westerschelde


Paprika's

Westerschelde 

Met ruim 40 jaar ervaring kwam kwekerij De Westerschelde naar Westdorpe om op een duurzame manier paprika's te kweken zonder gasaansluiting, ze bezitten op moment over een 8 ha glas.


www.dewesterschelde.nl

VGT


Paprika's

VGT

Is vanuit Belgié naar het gebied gekomen om een 2e teelt locatie te starten. In de Autrischepolder worden nu onder 30.2 ha glas Zeeuwse paprika's getelt met een Belgische tintje.


www.vgtcvba.be

  

van Duijn De Jong


Aubergines

van Duijn De Jong

Duurzame Auberginekwekerij met 60 jaar ervaring van oorsprong uit het Westland met in totaal 39 hectare glas verdeeld over 4 locaties waarvan een in westdorpe.


www.vanduijndejong.nl

GHBA


Komkommers & Tomaten

GHBA

Sinds 2023 in westdorpe gevestigd, kweken op duurzame manier komkommers en tomaten. Ze bezitten over een 0,6 ha Glas.


www.Optimal.ag